Het laten of zelf repareren van jouw defecte telefoon

Het laten of zelf repareren van jouw defecte telefoon

Er is een grote kans dat jouw telefoon een van de voorwerpen is die het meest gebruikt wordt. Er is daarom ook een grote kans op schade aan dit veel gebruikte voorwerp. Per ongeluk heb jij jouw telefoon laten vallen en ziet dat het scherm flink wat schade heeft opgelopen. Wat nu? Mocht het zo zijn dat het scherm een aantal krassen heeft opgelopen dan kun je er voor kiezen hier nog niets aan te doen. Krassen worden vaak niet als storend gezien en daarom voelen velen van ons niet de behoefte om een reparatie uit te laten voeren. Wanneer het scherm dermate kapot is dat het storend wordt tijdens gebruik, dan wordt een reparatie wel aangeraden. Vele mensen zien een beschadigd scherm ook wel als een inbraak op de reputatie. Je wilt eigenlijk niet rondlopen met een gebroken telefoonscherm, vooral niet in de zakelijke wereld. Om dit probleem op te lossen kun je een andere telefoon aanschaffen. Met deze oplossing ben je echter snel honderden euro’s kwijt. Natuurlijk is er ook een alternatief: laat of repareer zelf het scherm van de telefoon. Binnen het kader van reparaties zijn er verschillende opties: repareer het scherm zelf, laat de reparatie over aan een gespecialiseerd bedrijf of stuur de telefoon terug naar een gerenommeerde fabriek. In het onderstaande artikel worden de bovenstaande mogelijkheden verder besproken.

Mogelijkheid 1: Het zelf repareren van het telefoonscherm
Het zelf repareren van het scherm is over het algemeen de goedkoopste optie van de drie. Je bespaart op de loonkosten die normaal betaald moeten worden bij een gespecialiseerd bedrijf. De onderdelen en materialen die je nodig hebt voor de reparatie zijn gemakkelijk online te bestellen. Let er wel goed op dat je goede onderdelen besteld! Er zijn veel verschillende soorten schermen verkrijgbaar. Hoewel de reparatie zelf uitvoeren de goedkoopste optie is, is het zeker wel van groot belang dat je een beetje handig bent. De reparatie is niet heel erg gemakkelijk en zal voor de een lasterig zijn dan voor de ander. Ben je echter in het bezit van een goed technisch inzicht? Dan is de kans groot dat de reparatie wel goed kunt uitvoeren. Je moet wel zeker weten dat je de reparatie aankunt. Wanneer de telefoon extra beschadigd wordt, dan is deze mogelijk niet meer zo gemakkelijk te repareren als enkel het vervangen van het gebroken scherm.

Mogelijkheid 2: De reparatie van het telefoonscherm overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf
De telefoon reparatie overlaten aan een bedrijf vol professionals is misschien niet de goedkoopste manier maar wel de vlotste manier wat betreft de reparatie van de telefoon. Dit is dan ook de meest gekozen mogelijkheid onder de mobiele telefoonbezitters. De reparatie gebeurt snel en er is weinig kans op extra beschadigingen (zie mogelijkheid 1). Daarnaast wordt er vaak de garantie gegeven dat het toestel naar behoren zal functioneren en beschadigingen veroorzaakt door de professionals worde vergoed.

Mogelijkheid 3: Het opsturen van de telefoon naar een fabriek
Het terugsturen van de telefoon naar de desbetreffende fabriek is ook altijd een optie. Deze optie is erg veilig aangezien het toestel terecht komt bij gerenommeerde bedrijven. Het nadeel is echter dat je heel lang zult moeten wachten tot je het toestel weer in gebruik kunt nemen. Wanneer je geen garantie meer hebt op het toestel, zullen de kosten voor de reparatie helaas wel hoog oplopen.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *